CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als u een storing heeft in uw gaskachel, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen of te achterhalen wat er aan de hand is. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:

  1. Controleer de gastoevoer: Controleer of de gastoevoer naar uw gaskachel open is. Als u niet zeker weet waar de gastoevoer is, raadpleeg dan de handleiding van uw kachel of vraag een professional om hulp.
  2. Controleer de ontsteking: Controleer of de ontsteking van de kachel werkt. Als uw kachel een automatische ontsteking heeft, zorg er dan voor dat de batterijen niet leeg zijn. Als uw kachel een handmatige ontsteking heeft, probeer dan de ontsteking te gebruiken om de vlam aan te steken.
  3. Controleer de thermostaat: Controleer of de thermostaat goed is ingesteld. Als de thermostaat niet goed is ingesteld, kan dit problemen veroorzaken met de werking van uw kachel.
  4. Reinig de branders: Als uw kachel niet goed brandt, kan dit worden veroorzaakt door vuil of puin dat de branders verstopt. Reinig de branders grondig met een zachte borstel of een persluchtbus.
  5. Schakel een professional in: Als u de bovenstaande stappen heeft gevolgd en uw kachel nog steeds niet werkt, schakel dan een professionele monteur in om het probleem op te lossen. Het kan zijn dat er een probleem is met de ontsteking, de branders, de thermokoppel of een ander onderdeel van uw kachel.

Onthoud altijd dat het werken aan gasapparatuur gevaarlijk kan zijn en dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn en de juiste stappen te volgen om uw veiligheid te waarborgen. Raadpleeg altijd een CO-vrij gecertificeerde monteur als u niet zeker weet wat u moet doen of als u niet in staat bent om het probleem zelf op te lossen.