CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Enkele stappen om het waterdruk probleem op te lossen

Als je cv-ketel een te lage waterdruk vertoont, kan dit een aantal problemen veroorzaken, waaronder een onregelmatige verwarming van je huis en een slechte prestatie van de ketel. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de waterdruk op te lossen:

  1. Controleer de drukmeter: Je kunt de waterdruk in je cv-installatie controleren met een drukmeter. De meeste ketels hebben een aanbevolen waterdruk van 1 tot 2 bar. Als de waterdruk lager is dan dit, moet je hem aanvullen.
  2. Voeg water toe aan de installatie: Als de waterdruk te laag is, kun je hem verhogen door water toe te voegen aan de expansievat. Dit kun je doen door de vuldop op de expansievat open te draaien en water toe te voegen met een waterkraan totdat de gewenste druk is bereikt.
  3. Controleer de leidingen op lekkages: Als de waterdruk steeds laag blijft, moet je op zoek gaan naar lekkages in je leidingen. Controleer de verwarming op lekkages, inspecteer de leidingen en repareer de lekkage als je er een vindt.
  4. Laat het door een professional controleren: Als je niet zeker bent of je het juist doet, of als de problemen aanhouden, raad ik aan om een verwarmingstechnicus te raadplegen. Ze kunnen de oorzaak van het probleem vaststellen en de juiste reparaties uitvoeren.

Houd er rekening mee dat het aanpassen van de waterdruk een gevoelige aangelegenheid is en dat een verkeerde aanpak lekkages en andere problemen kan veroorzaken. Als je niet zeker bent over de stappen die je moet nemen, dan raden wij je aan om een specialist in de buurt in te schakelen.