CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Uitstoot koolmonoxide pelletkachel

Een pelletkachel is een apparaat dat wordt gebruikt om een ruimte te verwarmen door houtpellets te verbranden. Bij de verbranding van houtpellets komt koolstofdioxide (CO2) vrij, maar in bepaalde omstandigheden kan er ook koolmonoxide (CO) vrijkomen.

De uitstoot van koolmonoxide bij een pelletkachel is sterk afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud van de kachel. Een goed onderhouden en goed functionerende pelletkachel heeft meestal een zeer lage uitstoot van koolmonoxide. Moderne pelletkachels zijn ook vaak uitgerust met sensoren en beveiligingen om ervoor te zorgen dat de verbranding optimaal verloopt en dat er geen gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide vrijkomen.

Het is echter altijd belangrijk om de veiligheidsinstructies van de fabrikant op te volgen en de kachel regelmatig te laten onderhouden om de uitstoot van koolmonoxide te minimaliseren. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ventilatie in de ruimte is waar de kachel wordt gebruikt, om te voorkomen dat er gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide in de lucht blijven hangen.