CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Bij de verbranding van houtpellets in een pelletkachel komt fijnstof vrij. Fijnstof bestaat uit hele kleine deeltjes, die zo klein zijn dat ze diep in de longen kunnen doordringen. Hierdoor kan fijnstof schadelijk zijn voor de gezondheid.

De uitstoot van fijnstof bij een pelletkachel is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ontwerp van de kachel, de kwaliteit van de verbranding en de kwaliteit van de pellets die worden gebruikt. Moderne pelletkachels zijn vaak uitgerust met filters en andere technologie├źn om de uitstoot van fijnstof te verminderen.

De uitstoot van fijnstof kan ook worden verminderd door het gebruik van hoogwaardige pellets. Slechte kwaliteit pellets kunnen meer as en fijnstof produceren dan pellets van goede kwaliteit.

Om de uitstoot van fijnstof te verminderen, is het belangrijk om de kachel regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Dit omvat het regelmatig reinigen van de binnenkant van de kachel, het legen van de aslade en het controleren en vervangen van filters indien nodig. Het is ook belangrijk om de kachel alleen te gebruiken in goed geventileerde ruimtes en om de kachel niet op hoge vermogensniveaus te gebruiken, vooral niet als de luchtverversing onvoldoende is.