CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Om problemen met een cv-ketel te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele reparaties snel te laten uitvoeren. Hier zijn een paar specifieke tips om problemen te voorkomen:

  1. Onderhoud de cv-ketel regelmatig: Laat uw cv-ketel minstens één keer per jaar onderhouden door een gekwalificeerde monteur. Dit zal ervoor zorgen dat de ketel efficiënt werkt en eventuele problemen op tijd worden ontdekt.
  2. Houd de ruimte rondom de cv-ketel vrij: Zorg ervoor dat er geen spullen voor de ketel staan of dat er geen rommel rondom ligt. Dit kan de luchttoevoer blokkeren en ervoor zorgen dat de ketel niet goed werkt.
  3. Controleer de waterdruk: De meeste cv-ketels hebben een meter die de waterdruk aangeeft. Controleer regelmatig of de druk tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Als de druk te laag is, kan dit leiden tot problemen met de verwarming.
  4. Ontlucht de radiatoren: Als de radiatoren niet warm worden of als u borrelende geluiden hoort, kan het zijn dat er lucht in het systeem zit. U kunt de radiatoren ontluchten door de ontluchtingsventiel op de radiatoren open te draaien totdat er water uitkomt.
  5. Vervang de cv-ketel op tijd: Een cv-ketel heeft niet het eeuwige leven en na verloop van tijd zal deze minder efficiënt worden en meer storingen vertonen. Het is daarom verstandig om de cv-ketel tijdig te vervangen voordat deze voor problemen gaat zorgen.

Door deze tips op te volgen, kunt u de kans op problemen met uw cv-ketel aanzienlijk verkleinen en ervoor zorgen dat deze optimaal blijft werken.