CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Verschil tussen een co certificaat en een vca certificaat?

Een CO certificaat en een VCA certificaat zijn beide certificaten die betrekking hebben op veiligheid op de werkvloer, maar hebben verschillende toepassingen en doelstellingen.

Een CO certificaat is een certificaat dat verplicht is voor aannemers die werken uitvoeren in het kader van overheidsopdrachten met een waarde hoger dan een bepaald bedrag. Het CO certificaat toont aan dat de aannemer voldoet aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van sociale zekerheid en belastingen.

Een VCA certificaat is een certificaat dat aantoont dat een bedrijf voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) op de werkvloer. Dit certificaat is vooral van belang voor bedrijven die werkzaam zijn in risicovolle sectoren zoals de bouw, petrochemie, elektrotechniek en transport. Het VCA certificaat wordt vaak vereist door opdrachtgevers als bewijs van de veiligheidscultuur van het bedrijf.

Kort samengevat is het CO certificaat gericht op wettelijke verplichtingen op het gebied van sociale zekerheid en belastingen, terwijl het VCA certificaat gericht is op veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer.