CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen een combi cv-ketel en een solo cv-ketel:

  1. Warm water productie: Een combi cv-ketel produceert zowel verwarming als warm water uit één compact apparaat. Een solo cv-ketel daarentegen heeft aparte opstellingen voor de verwarming en de warm water productie.
  2. Capaciteit: Combi cv-ketels hebben doorgaans een beperktere capaciteit voor warm water productie dan solo cv-ketels. Als je veel warm water nodig heeft, bijvoorbeeld voor een groot gezin of voor intensieve gebruiksmomenten, is een solo cv-ketel waarschijnlijk een beter keuze.
  3. Plaatsbesparend: Combi cv-ketels zijn doorgaans kleiner en plaatsbesparender dan solo cv-ketels, aangezien zij slechts één apparaat zijn in plaats van twee.
  4. Kosten: Combi cv-ketels zijn in verhouding vaak duurder dan solo cv-ketels, maar besparen op de lange termijn door het efficiëntere gebruik van ruimte en energie.

Afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften, kan een combi cv-ketel of een solo cv-ketel beter. Het is verstandig om de verschillende opties te overwegen en te bespreken met een erkend installateur of verwarmingsexpert.