CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

HR en VR staan respectievelijk voor “hoog rendement” en “volledig rendement”. Hieronder staan de belangrijkste verschillen tussen een HR en een VR CV-ketel:

  1. Efficiëntie: Een HR-CV-ketel heeft een hoger rendement dan een VR-CV-ketel. Dit betekent dat het meer warmte uit de brandstof haalt, waardoor minder energie verloren gaat en het energieverbruik en de verwarmingselementen lager zijn.
  2. Warmtewisselaar: Een HR-CV-ketel heeft een geavanceerde warmtewisselaar die de warmte beter uit de rookgassen haalt en deze efficiënter overbrengt naar het water in het verwarmingssysteem. Een VR-CV-ketel heeft een minder geavanceerde warmtewisselaar, waardoor er meer warmte verloren gaat.
  3. Milieuvriendelijkheid: HR-CV-ketels zijn milieuvriendelijker dan VR-CV-ketels, omdat ze minder energie verbruiken en daarom minder uitstoot produceren.
  4. Prijs: HR-CV-ketels zijn duurder dan VR-CV-ketels, maar dit wordt meestal gecompenseerd door het lagere energieverbruik en de besparingen op de verwarmingselementen op de lange termijn.

Het is belangrijk om te overwegen wat je belangrijk vindt bij de aankoop van een CV-ketel. Als energieefficiëntie en milieuvriendelijkheid voor jou prioriteit zijn, is een HR-CV-ketel de beste keuze. Als je budget beperkt is, kan een VR-CV-ketel een goede optie zijn. Overleg altijd met een gekwalificeerde installateur om de beste oplossing voor je specifieke situatie te vinden.