CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Verschil tussen een hybride en all electric waterpomp?

Een hybride warmtepomp en een all-electric (volledig elektrische) warmtepomp verschillen voornamelijk in hun manier van werken en hoe ze worden geïntegreerd in het verwarmingssysteem van een huis.

 1. Hybride warmtepomp:
  • Een hybride warmtepomp combineert twee verwarmingssystemen: een traditionele cv-ketel op gas of olie en een warmtepomp. Deze systemen werken samen en schakelen tussen elkaar afhankelijk van de buitentemperatuur of de vraag naar verwarming.
  • Bij koud weer of hogere warmtevraag kan de hybride warmtepomp de cv-ketel activeren, omdat deze efficiënter kan zijn bij lage buitentemperaturen.
  • Het doel van een hybride warmtepomp is om de voordelen van een warmtepomp (efficiëntie, lagere uitstoot) te combineren met de betrouwbaarheid van een traditionele verwarmingsketel.
 2. All-electric (volledig elektrische) warmtepomp:
  • Een all-electric warmtepomp werkt volledig op elektriciteit en heeft geen brandstofgestookte verwarmingsbron nodig. Het haalt warmte uit de lucht, bodem of water en gebruikt elektriciteit om deze warmte te comprimeren en naar een bruikbaar niveau te brengen voor verwarming.
  • In tegenstelling tot een hybride warmtepomp heeft een all-electric warmtepomp geen backup van een cv-ketel op gas of olie. Het is volledig afhankelijk van elektriciteit voor verwarming.

Het kiezen tussen een hybride en een all-electric warmtepomp hangt af van verschillende factoren, waaronder de energie-efficiëntie die je wilt bereiken, de beschikbaarheid van energiebronnen, de initiële investeringskosten en de bestaande verwarmingsinfrastructuur van je huis. Beide systemen hebben hun eigen voordelen en nadelen, en de keuze hangt vaak af van de specifieke behoeften en omstandigheden van een huiseigenaar.