CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Verschil tussen een loodgietersbedrijf en installatiebedrijf?

Een loodgietersbedrijf en een installatiebedrijf hebben allebei betrekking op werkzaamheden aan de technische installaties in een gebouw, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Een loodgietersbedrijf is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van waterleidingen, gasleidingen, rioleringen en sanitaire voorzieningen. Dit omvat werkzaamheden zoals het repareren van lekkages, het ontstoppen van rioleringen en het installeren van badkamers en keukens.

Een installatiebedrijf richt zich op een breder scala aan installaties in een gebouw, waaronder verwarming, ventilatie, airconditioning, elektriciteit, duurzame energie, brandveiligheid en beveiligingssystemen. Dit omvat werkzaamheden zoals het installeren en onderhouden van cv-installaties, airconditioningsystemen, zonnepanelen, elektrische systemen, brandalarmsystemen en camerasystemen.

Kortom, een loodgietersbedrijf is gespecialiseerd in het werken met water, gas en sanitair, terwijl een installatiebedrijf zich richt op een bredere reeks technische installaties in een gebouw. Beide soorten bedrijven kunnen elkaar overlappen in hun werkzaamheden, maar het verschil zit voornamelijk in de focus en specialisatie van hun diensten.