CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Vloerverwarming en de garantie daarop?

De garantie op vloerverwarming kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de fabrikant, het type vloerverwarmingssysteem en de installateur. Over het algemeen gelden enkele basisprincipes:

  1. Fabrikantengarantie: De fabrikant van de vloerverwarmingssystemen biedt meestal een garantie op hun producten. Deze garantie kan variëren in duur en dekking, en het is belangrijk om de garantievoorwaarden van de specifieke fabrikant te controleren voor details over de dekking en de duur.
  2. Installatiegarantie: De installateur die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de vloerverwarming kan ook een garantie bieden. Dit kan betrekking hebben op de installatie zelf, zoals de kwaliteit van het geleverde werk en mogelijke defecten die direct verband houden met de installatie.
  3. Onderhoudsvereisten: Het kan zijn dat de garantie van toepassing is op voorwaarde dat het systeem regelmatig wordt onderhouden door gekwalificeerde professionals. Het niet nakomen van de onderhoudsvereisten kan de garantie ongeldig maken.
  4. Documentatie en registratie: Het is belangrijk om alle documenten met betrekking tot de installatie en de garantievoorwaarden goed bij te houden. Registratie van de installatie en het bewaren van facturen en garantiecertificaten zijn belangrijk voor het claimen van garantie indien nodig.
  5. Uitzonderingen en voorwaarden: Lees de garantievoorwaarden zorgvuldig door om te begrijpen welke situaties en omstandigheden mogelijk niet onder de garantie vallen. Dit kan zaken omvatten zoals verkeerd gebruik, onjuiste installatie of wijzigingen aan het systeem door niet-geautoriseerde personen.

Het is aan te raden om bij de aanschaf van vloerverwarmingssystemen goed onderzoek te doen naar de garantievoorwaarden en om met erkende en professionele installateurs te werken. Zorg ervoor dat je alle nodige informatie krijgt met betrekking tot de garantie voordat de installatie plaatsvindt, zodat je weet wat wel en niet wordt gedekt, en welke stappen je moet nemen in geval van eventuele problemen.