CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Vloerverwarming ontluchten hoe moet dat?

Ontluchten van vloerverwarming is vergelijkbaar met het ontluchten van radiatoren in een centraal verwarmingssysteem. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Zet de verwarming uit: Laat de vloerverwarming afkoelen voordat je begint met ontluchten. Dit helpt om eventuele luchtbellen naar het hoogste punt te laten stijgen.
  2. Zoek de ontluchtingspunten: Vloerverwarmingssystemen hebben vaak ontluchtingsventielen op strategische punten in het systeem, meestal op de verzamelaar of op andere toegankelijke plaatsen. Deze ventielen zien er vaak uit als kleine schroeven of doppen op buizen.
  3. Gebruik een ontluchtingssleutel of geschikt gereedschap: Sommige ventielen hebben een speciale sleutel nodig om ze te openen. Plaats de sleutel op het ventiel.
  4. Open het ontluchtingsventiel: Draai het ventiel langzaam open. Zodra je lucht hoort ontsnappen, houd je een doek of een bakje bij de opening om eventueel water op te vangen dat samen met de lucht kan vrijkomen.
  5. Laat de lucht ontsnappen: Laat het ventiel open totdat er geen luchtbellen meer uit komen en er alleen water stroomt. Het kan nodig zijn om het verwarmingssysteem lichtjes opnieuw te activeren om te helpen bij het doorstromen van water en het verwijderen van luchtbellen.
  6. Sluit het ventiel: Draai het ventiel dicht zodra er alleen water uit komt. Zorg ervoor dat je het niet te strak aandraait om beschadiging te voorkomen.
  7. Controleer de druk: Controleer na het ontluchten van de vloerverwarming de druk in het systeem. Als de druk te laag is, vul dan water bij volgens de instructies van het systeem.

Het is handig om dit ontluchtingsproces periodiek uit te voeren, vooral als je merkt dat sommige delen van de vloer minder warm worden dan andere, of als je borrelende geluiden hoort in de vloerverwarming.