CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Voerverwarming regelen per ruimte?

Tuurlijk is  het is mogelijk om vloerverwarming per ruimte te regelen, en dit wordt vaak gedaan met behulp van zonecontrolesystemen. Met zonecontrole kun je verschillende delen van een huis of gebouw afzonderlijk verwarmen, wat handig kan zijn om de temperatuur per ruimte te regelen en energie te besparen door alleen de ruimtes te verwarmen die op dat moment worden gebruikt.

Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming per ruimte te regelen:

  1. Verdeler met meerdere groepen: Het vloerverwarmingssysteem kan worden opgedeeld in verschillende groepen met behulp van een verdeelsysteem. Elke groep kan worden gekoppeld aan een afzonderlijke thermostaat, waardoor je de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk kunt regelen.
  2. Elektronische regelventielen: Deze ventielen worden geïnstalleerd op de verdeelunit van de vloerverwarming en worden aangestuurd door een centrale regelaar. Hiermee kun je individuele zones openen of sluiten om de warmte naar specifieke ruimtes te sturen of af te sluiten.
  3. Slimme thermostaten en regelsystemen: Moderne thermostaten bieden vaak de mogelijkheid om meerdere zones te regelen via een centrale regelaar of zelfs via een app op je smartphone. Hiermee kun je de temperatuur per kamer regelen en programmeren volgens je voorkeuren en schema’s.

Het regelen van vloerverwarming per ruimte biedt meer flexibiliteit en efficiëntie, omdat je alleen de ruimtes kunt verwarmen die op dat moment nodig zijn. Het kan helpen om energie te besparen door het verwarmen van ongebruikte ruimtes te verminderen.

Het installeren van een zoneregelingssysteem kan aanvankelijk wat meer kosten, maar het kan de moeite waard zijn vanwege de comfortniveaus en de potentiële energiebesparingen die het biedt.