CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Waakvlam geiser gaat niet aan

Als de waakvlam van uw geiser niet aangaat, kan dit verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

  1. Controleer of de gastoevoer naar de geiser is geopend. Zorg ervoor dat de gastoevoer naar de geiser open is en dat er voldoende gasdruk is om de waakvlam aan te steken.
  2. Controleer of de waakvlamopening schoon is. Een vuile waakvlamopening kan ertoe leiden dat de waakvlam niet ontsteekt. Maak de opening schoon met een zachte borstel en controleer of de waakvlam nu ontsteekt.
  3. Controleer of de thermokoppel goed is aangesloten. De thermokoppel is een apparaat dat de waakvlam in de gaten houdt. Als de thermokoppel niet goed is aangesloten, kan dit ertoe leiden dat de waakvlam niet ontsteekt. Controleer of de thermokoppel stevig is aangesloten en probeer de waakvlam opnieuw te ontsteken.
  4. Vervang de thermokoppel. Als de thermokoppel beschadigd of versleten is, kan dit ertoe leiden dat de waakvlam niet ontsteekt. Vervang de thermokoppel door een nieuwe.
  5. Laat een professionele monteur de geiser inspecteren. Als geen van deze oplossingen werkt, kan er een groter probleem zijn met de geiser. Laat een professionele monteur de geiser inspecteren en repareren indien nodig.

Onthoud dat het werken aan gasapparatuur gevaarlijk kan zijn en het is altijd het beste om professionele hulp in te schakelen als u niet zeker weet wat u doet.