CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als de waakvlam van uw cv-ketel uit is, betekent dit meestal dat er iets mis is met de verbranding in de ketel. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

  1. Gaslevering: Als er geen gas naar de ketel stroomt, zal de waakvlam niet blijven branden. Controleer de gasleiding en zorg ervoor dat deze niet afgesloten is.
  2. Elektriciteit: Als de elektriciteit uitvalt, zal de waakvlam niet blijven branden. Zorg ervoor dat er stroom is en controleer of er geen storing is.
  3. Ontsteking: Als de ontsteking niet goed werkt, zal de waakvlam niet branden. Dit kan worden veroorzaakt door een vervuilde ontstekingssonde of een defecte ontsteking.
  4. Veiligheidssystemen: Als er een probleem is met een van de veiligheidssystemen, zoals de thermische beveiliging, zal de waakvlam niet blijven branden.

Als de waakvlam van je cv-ketel uit is, is het belangrijk om een erkende CO-vrij gecertificeerde hulp CO-Vrij bedrijf in de buurt in te schakelen om de oorzaak op te sporen en op te lossen. Een gekwalificeerde technicus kan de ketel inspecteren, problemen identificeren en verhelpen, waardoor de cv-ketel weer naar behoren zal werken en je zich zorgen vrij kunt maken over de veiligheid en prestaties van het systeem.