CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Het is belangrijk om pellets op een geschikte plaats op te slaan om hun kwaliteit te behouden en mogelijke problemen te voorkomen. Hier zijn enkele richtlijnen voor het opslaan van pellets:

  1. Droge en goed geventileerde ruimte: Bewaar de pellets op een droge plaats, bij voorkeur binnenshuis of in een goed geventileerde ruimte. Vocht kan de pellets aantasten en hun verbrandingsefficiëntie verminderen. Vermijd opslag in vochtige kelders of buitenshuis waar ze kunnen worden blootgesteld aan regen of vocht.
  2. Bescherming tegen vocht: Gebruik luchtdichte containers, emmers of pelletopslagbakken om de pellets te beschermen tegen vocht. Hierdoor blijven ze droog en voorkom je schimmelvorming of klontering.
  3. Temperatuurcontrole: Probeer de opslagtemperatuur stabiel te houden om condensatie te voorkomen. Extreme hitte kan de pellets doen uitzetten en vervormen, terwijl extreme koude de pellets kan laten verbrokkelen. Een temperatuur tussen de 5°C en 20°C is ideaal voor opslag.
  4. Veiligheidsmaatregelen: Houd de pellets uit de buurt van open vuur, ontstekingsbronnen en brandbare materialen. Hoewel pellets niet gemakkelijk ontvlambaar zijn, is het belangrijk om voorzichtig te zijn om brandgevaar te voorkomen.
  5. Gebruik oudere pellets eerst: Als je meerdere zakken pellets hebt, gebruik dan eerst de oudere voorraad voordat je nieuwe zakken opent. Dit zorgt ervoor dat de pellets niet te lang worden opgeslagen, wat de kans op vochtabsorptie vermindert.

Door de pellets op de juiste manier op te slaan, kun je ervoor zorgen dat ze hun kwaliteit behouden en efficiënt kunnen worden verbrand in de pelletkachel.