CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Waar kan ik het beste mijn cv-ketel plaatsen?

Bij het plaatsen van een cv-ketel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen bij het bepalen van de beste locatie voor jouw cv-ketel:

  1. In de buurt van de rookgasafvoer: de cv-ketel moet worden geplaatst in de buurt van de rookgasafvoer. Dit is de buis die de verbrandingsgassen afvoert naar buiten. Op deze manier kan de cv-ketel de gassen veilig en efficiƫnt afvoeren.
  2. Goede ventilatie: de ruimte waarin de cv-ketel wordt geplaatst moet voldoende geventileerd worden. Dit is belangrijk omdat de cv-ketel zuurstof nodig heeft voor de verbranding en de afvoer van de verbrandingsgassen. Zorg er daarom voor dat er voldoende verse lucht in de ruimte kan komen en dat de lucht ook weer goed afgevoerd kan worden.
  3. Toegankelijkheid: het is belangrijk dat de cv-ketel goed bereikbaar is voor onderhoud en reparaties. Zorg er daarom voor dat de ruimte waarin de cv-ketel wordt geplaatst voldoende toegankelijk is.
  4. Geluidsoverlast: let er bij het kiezen van de locatie ook op dat de cv-ketel niet teveel geluid maakt. Plaats de cv-ketel bijvoorbeeld niet in de buurt van een slaapkamer of een andere ruimte waarin je veel tijd doorbrengt.
  5. Wateraansluiting en gasaansluiting: tot slot moet de cv-ketel worden geplaatst op een locatie waar een wateraansluiting en gasaansluiting aanwezig zijn. Dit is nodig om de cv-ketel op de juiste manier aan te sluiten op het water- en gasnetwerk.

Het is verstandig om bij het plaatsen van een nieuwe cv-ketel advies te vragen aan een erkende en gecertificeerde installateur. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen van cv-ketels en kunnen je helpen bij het bepalen van de beste locatie voor jouw cv-ketel.