CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Waar moet je opletten als je een gashaard koopt?

Overweeg je een gashaard te kopen, zijn er verschillende belangrijke aspecten om op te letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften en situatie:

  1. Type gashaard: Er zijn verschillende soorten gashaarden, zoals inbouw-, vrijstaande, hangende of inzethaarden. Kies het type dat het beste past bij de ruimte en het interieur van je huis.
  2. Efficiëntie: Let op het rendement van de gashaard, uitgedrukt in een percentage. Hoe hoger het rendement, hoe efficiënter de haard de warmte produceert uit de gebruikte brandstof.
  3. Vermogen: Kies een gashaard met voldoende vermogen om de ruimte te verwarmen waarin deze wordt geplaatst. Te veel of te weinig vermogen kan invloed hebben op het comfortniveau.
  4. Veiligheid: Controleer of de gashaard voldoet aan alle veiligheidsnormen en -voorschriften. Zoek naar keurmerken die aangeven dat de haard voldoet aan de relevante veiligheidsstandaarden.
  5. Gesloten of open systeem: Een gesloten systeem haalt de zuurstof die nodig is voor de verbranding van buiten en voert de rookgassen naar buiten af. Een open systeem haalt de lucht voor verbranding uit de kamer en voert de rookgassen af door een schoorsteen. Een gesloten systeem kan efficiënter zijn en de luchtkwaliteit in huis verbeteren.
  6. Bediening en functies: Kijk naar de bedieningsopties van de gashaard, zoals handmatige bediening, afstandsbediening, thermostaatregeling en verschillende branders. Sommige haarden hebben extra functies, zoals programmeerbare timers of ventilatoren voor een betere warmteverdeling.
  7. Installatie en onderhoud: Zorg ervoor dat je de gashaard laat installeren door een professionele installateur om ervoor te zorgen dat deze veilig en correct wordt geplaatst. Houd ook rekening met het onderhoud van de haard en de bijbehorende kosten, zoals periodieke inspecties en schoonmaak.
  8. Esthetiek: Overweeg de esthetiek van de haard, zoals het ontwerp, de materialen en het uiterlijk, om ervoor te zorgen dat het past bij de stijl van je huis en je persoonlijke voorkeuren.

Door deze factoren te overwegen en indien nodig advies in te winnen bij een professionele installateur, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een gashaard die voldoet aan je wensen en behoeften.