CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Waarom een elektrische boiler nemen?

Verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een elektrische boiler te gebruiken:

  1. Geen gas nodig: Elektrische boilers hebben geen gasaansluiting nodig, waardoor ze geschikt zijn voor huizen die geen gas willen gebruiken of waar geen gasaansluiting beschikbaar is.
  2. Eenvoudige installatie: Elektrische boilers zijn over het algemeen eenvoudiger te installeren dan boilers die op gas werken, omdat ze geen gasleidingen nodig hebben.
  3. Veiligheid: Elektrische boilers hebben minder kans op gaslekken of koolmonoxidevergiftiging, wat een zorg kan zijn bij gasgestookte boilers.
  4. Efficiƫntie: Moderne elektrische boilers zijn efficiƫnt en kunnen goed werken in combinatie met zonnepanelen of andere vormen van hernieuwbare energie, waardoor ze milieuvriendelijker zijn.
  5. Geen verbranding: Elektrische boilers hebben geen vlam of verbrandingsproces, wat betekent dat er geen directe uitstoot van schadelijke gassen is, zoals bij gasgestookte boilers.

Het is echter ook belangrijk om te overwegen dat elektrische boilers hun energie uit het elektriciteitsnet halen, wat in sommige regio’s duurder kan zijn dan gas. Bovendien kan een elektrische boiler een hoger elektriciteitsverbruik hebben, afhankelijk van het model en het gebruik, wat invloed kan hebben op de energierekening.