CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Waarom is een jaarlijks onderhoud gashaard zo belangrijk?

Een jaarlijks onderhoud bij een gashaard is belangrijk om verschillende redenen:

  1. Veiligheid: Een gashaard die niet goed wordt onderhouden kan gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals koolmonoxidevergiftiging en gaslekkages. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan een monteur mogelijke veiligheidsrisico’s opsporen en verhelpen.
  2. Efficiëntie: Een gashaard die niet goed wordt onderhouden, kan minder efficiënt werken. Dit kan leiden tot hogere energierekeningen en meer uitstoot van schadelijke stoffen. Een regelmatig onderhouden gashaard zal daarentegen beter en zuiniger functioneren, wat kosten kan besparen en bijdraagt aan een beter milieu.
  3. Levensduur: Een gashaard die regelmatig wordt onderhouden, gaat langer mee dan een gashaard die dat niet wordt. Door het onderhoud worden mogelijke problemen tijdig opgespoord en verholpen, waardoor de gashaard minder snel slijtage vertoont.
  4. Garantie: Een jaarlijks onderhoud kan ook van belang zijn voor de garantie van de gashaard. Fabrikanten kunnen het jaarlijkse onderhoud als een voorwaarde stellen om de garantie te behouden.

Kortom, een jaarlijks onderhoud bij een gashaard is belangrijk om de veiligheid te waarborgen, de efficiëntie te verbeteren, de levensduur te verlengen en om te voldoen aan eventuele garantievoorwaarden.