CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Waarom springt de cv-ketel steeds aan?

Er zijn verschillende redenen waarom een cv-ketel steeds aan kan springen. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

  1. Thermostaatinstellingen: Als de thermostaat op een hoge temperatuur is ingesteld, zal de cv-ketel vaker aanslaan om de gewenste temperatuur te handhaven. Controleer de thermostaatinstellingen en stel deze zo nodig lager in.
  2. Lekkende radiatoren: Als er een radiator is die water lekt, kan de cv-ketel meer water proberen te verwarmen om de juiste temperatuur in het huis te handhaven. Controleer alle radiatoren in het huis om te zien of er een lekkage is.
  3. Vuile filters: Vuile filters kunnen de luchtstroom belemmeren en de cv-ketel dwingen harder te werken om de juiste temperatuur in het huis te handhaven. Controleer de filters en vervang ze indien nodig.
  4. Verkeerde instellingen: Als de instellingen van de cv-ketel niet correct zijn, kan dit leiden tot onnodig aanslaan van de cv-ketel. Neem contact op met een professionele monteur om de instellingen te controleren en eventueel aan te passen.
  5. Defecte onderdelen: Defecte onderdelen, zoals een defecte pomp of een defecte thermokoppel, kunnen ertoe leiden dat de cv-ketel steeds aan blijft springen. Laat een professionele monteur inspecteren en repareren indien nodig.

Onthoud dat het onjuist functioneren van een cv-ketel gevaarlijk kan zijn en het is altijd het beste om professionele hulp in te schakelen als u niet zeker weet wat u doet.