CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als het warme water van je geiser niet heet genoeg lijkt te worden, zijn er een paar dingen die je kunt controleren:

  1. Controleer de thermostaatinstellingen: De thermostaat van de geiser regelt de temperatuur van het water. Als de instellingen te laag zijn, kan dit ervoor zorgen dat het water niet heet genoeg wordt. Controleer de instellingen en verhoog deze indien nodig.
  2. Controleer de inlaatklep: Als er niet genoeg water in de geiser stroomt, kan dit ervoor zorgen dat het water niet heet genoeg wordt. Controleer of de inlaatklep volledig open is en dat er voldoende waterdruk is.
  3. Controleer de gas- of elektriciteitsvoorziening: Als de geiser op gas werkt, controleer dan of de gastoevoer voldoende is en of de gasbrander goed werkt. Als de geiser elektrisch is, controleer dan of de stroomtoevoer in orde is en of het verwarmingselement goed werkt.
  4. Controleer of er sprake is van kalkaanslag: Kalkaanslag in de geiser kan ervoor zorgen dat het water niet heet genoeg wordt. Reinig de geiser en eventuele filters om kalkaanslag te verwijderen.

Als geen van deze maatregelen het probleem oplost, is het wellicht nodig om een loodgieter te raadplegen om het probleem verder te onderzoeken en te verhelpen.