CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

wat doet een cv-houtkachel?

Een CV-houtkachel, ook wel een houtgestookte cv-ketel of houtgestookte cv-haard genoemd, is een kachel die is ontworpen om niet alleen een ruimte te verwarmen, maar ook warm water te leveren voor de centrale verwarming van een huis.

Deze kachels worden aangesloten op het bestaande cv-systeem en kunnen worden geïntegreerd met radiatoren, vloerverwarmingssystemen of zelfs een bestaande warmwaterboiler. Wanneer de kachel brandt, verwarmt deze water dat vervolgens wordt gedistribueerd door het cv-systeem van het huis.

Enkele kenmerken en functies van een CV-houtkachel zijn:

  1. Verbranding van hout: Ze gebruiken hout als brandstof voor de verbranding, vergelijkbaar met een traditionele houtkachel. Droog en goed gekliefd hout wordt in de verbrandingskamer geplaatst.
  2. Warmwaterproductie: Naast het verwarmen van de ruimte, gebruikt een CV-houtkachel ook de opgewekte warmte om water te verwarmen dat door het centrale verwarmingssysteem wordt gepompt.
  3. Aansluiting op het cv-systeem: Deze kachels hebben aansluitingen voor het aansluiten op het bestaande cv-systeem, waardoor de opgewekte warmte wordt gedistribueerd naar radiatoren of vloerverwarming.
  4. Efficiëntie: CV-houtkachels kunnen een efficiënte manier zijn om zowel de ruimte waarin ze zich bevinden als andere delen van het huis te verwarmen. Ze kunnen ook werken als aanvulling op andere verwarmingsbronnen, zoals een gasgestookte cv-ketel.
  5. Regeling en temperatuurbeheer: Sommige CV-houtkachels hebben regelingen voor het instellen van de gewenste temperatuur, vergelijkbaar met andere verwarmingssystemen, waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn.

CV-houtkachels bieden een interessante optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om zowel de ruimte te verwarmen als warm water te leveren voor het hele huis, terwijl ze ook gebruikmaken van hernieuwbare hulpbronnen zoals hout.