CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat gaat een boiler aan stroom kosten

Het stroomverbruik van een boiler hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de boiler, de temperatuur van het water en het gebruikspatroon. Over het algemeen gebruiken boilers meer elektriciteit dan andere huishoudelijke apparaten, omdat ze water moeten verwarmen en warm moeten houden. Hieronder vindt u een schatting van het gemiddelde stroomverbruik van een boiler op basis van de grootte:

  • Kleine boilers (20-40 liter): Ongeveer 750-1000 kWh per jaar
  • Middelgrote boilers (50-80 liter): Ongeveer 1000-1500 kWh per jaar
  • Grote boilers (100 liter of meer): Ongeveer 1500-2500 kWh per jaar

De kosten van het stroomverbruik hangen af van de prijs per kWh die u betaalt. De gemiddelde prijs per kWh in Nederland is ongeveer 0,22 eurocent (inclusief btw) voor consumenten. U kunt het stroomverbruik van uw boiler berekenen door het aantal kWh te vermenigvuldigen met de prijs per kWh. Bijvoorbeeld, een middelgrote boiler van 1500 kWh per jaar zou ongeveer 330 euro per jaar aan elektriciteitskosten met zich meebrengen (1500 kWh x 0,22 eurocent per kWh = 330 euro).

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers slechts een schatting zijn en dat het daadwerkelijke stroomverbruik van uw boiler kan variƫren op basis van uw specifieke gebruik. Daarom is het raadzaam om uw eigen stroomverbruik te monitoren en uw jaarlijkse energierekening te controleren om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten van uw boiler.