CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is de levensduur van een boiler?

De levensduur van een boiler hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het product, de mate van gebruik en de mate van onderhoud. Over het algemeen hebben boilers echter een levensduur van ongeveer 10 tot 15 jaar. Na deze periode neemt de kans op storingen en lekkages toe, en kan het voordeliger zijn om de boiler te vervangen in plaats van te repareren.

De levensduur van een boiler kan ook worden verlengd door regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik. Bijvoorbeeld door de boiler te laten ontkalken om te voorkomen dat er kalkafzetting ontstaat, of door de boiler niet onnodig te verwarmen om energie te besparen. Ook is het belangrijk om de boiler te laten controleren door een professionele installateur om te voorkomen dat kleine problemen groter worden en de levensduur van de boiler verkorten.

Als u merkt dat uw boiler veel storingen heeft, veel lawaai maakt of lekt, kan het tijd zijn om deze te vervangen. Het vervangen van een oude boiler door een nieuwe, energiezuinige boiler kan ook leiden tot besparingen op uw energierekening en verminderde CO2-uitstoot, omdat nieuwe boilers efficiƫnter zijn dan oude modellen.