CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is de taak van een installateur?

Een installateur is een vakman die verantwoordelijk is voor het installeren, onderhouden, repareren en upgraden van verschillende soorten installaties in gebouwen, waaronder:

  1. Verwarmingssystemen: installateurs kunnen verwarmingssystemen zoals radiatoren, vloerverwarming, boilers en warmtepompen installeren, onderhouden en repareren.
  2. Sanitaire systemen: installateurs kunnen sanitaire systemen zoals leidingen, afvoeren, toiletten, wastafels en douches installeren, onderhouden en repareren.
  3. Klimaatbeheersing: installateurs kunnen airconditioningsystemen installeren, onderhouden en repareren, evenals ventilatiesystemen voor ventilatie en vochtregulatie.
  4. Elektrische installaties: installateurs kunnen elektrische installaties zoals verlichting, schakelaars en stopcontacten installeren, onderhouden en repareren.
  5. Duurzame energie: installateurs kunnen duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en warmtepompen installeren en onderhouden.

Installateurs werken vaak nauw samen met andere bouwprofessionals zoals architecten, aannemers en projectmanagers om ervoor te zorgen dat installaties correct en veilig worden geïnstalleerd en dat ze voldoen aan de voorschriften en normen voor de bouwsector. Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen voor elke installatie, reparatie of onderhoudswerkzaamheden om ervoor te zorgen dat deze veilig en volgens de voorschriften worden uitgevoerd.