CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is een bio-ethanol haard

Een bio-ethanol haard is een soort haard die brandt op bio-ethanol, een vloeibare brandstof die wordt geproduceerd door fermentatie van plantaardig materiaal, zoals suikerriet of maïs. Bio-ethanol haarden zijn een alternatief voor traditionele haarden die hout of gas verbranden. Ze worden vaak gekozen vanwege hun gemakkelijke installatie, flexibele plaatsing, schone verbranding en moderne uitstraling.

Bio-ethanol haarden zijn vrij van rook, geur en as, omdat de verbranding van bio-ethanol vrijwel volledig schoon is. Ze vereisen geen schoorsteen of afvoer, omdat er geen rook of uitlaatgassen vrijkomen. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in appartementen of huizen zonder schoorsteen.

Er zijn verschillende soorten bio-ethanol haarden, waaronder inbouw-, tafel-, wand- en vrijstaande modellen. Het is belangrijk om te onthouden dat bio-ethanol haarden open vlammen hebben, dus het is essentieel om voorzorgsmaatregelen te nemen en de instructies van de fabrikant te volgen om de veiligheid te garanderen.