CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is een co vrij certificering?

Een CO-vrij certificering is een certificaat dat wordt afgegeven aan woningen of gebouwen waarbij alle verbrandingsbronnen zijn geëlimineerd, zodat er geen koolmonoxide (CO) meer vrijkomt. Dit certificaat kan worden afgegeven door een erkend installatiebedrijf, dat een uitgebreide inspectie uitvoert om te controleren of er geen verbrandingsbronnen meer aanwezig zijn in het gebouw.

Het doel van een CO-vrij certificering is om de veiligheid van bewoners te waarborgen en het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen. Koolmonoxide is een geurloos en giftig gas dat kan vrijkomen bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas, olie of hout. Blootstelling aan koolmonoxide kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en in sommige gevallen zelfs tot de dood.

Een CO-vrij certificering kan bijvoorbeeld worden afgegeven nadat een oude gasleiding of gasgestookte installatie is verwijderd en vervangen door een elektrische installatie. Het certificaat bevestigt dan dat er geen verbrandingsbronnen meer aanwezig zijn in het gebouw en dat de bewoners veilig kunnen wonen zonder risico op koolmonoxidevergiftiging.

Het is belangrijk op te merken dat een CO-vrij certificaat alleen kan worden afgegeven als alle verbrandingsbronnen volledig zijn geëlimineerd. Als er nog steeds verbrandingsbronnen aanwezig zijn, zal het installatiebedrijf aanbevelen om deze te vervangen of te repareren om het risico op koolmonoxidevergiftiging te verminderen.