CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is een E-boiler systeem?

Een E-boiler systeem is een elektrisch boilersysteem dat gebruikmaakt van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of windenergie, om de elektriciteit te leveren die nodig is om de boiler te verwarmen. Hierdoor is het E-boiler systeem een energiezuinige en milieuvriendelijke manier om warm water te produceren.

Een E-boiler systeem werkt op dezelfde manier als een gewone elektrische boiler. Het verwarmingselement in de boiler wordt geactiveerd wanneer de temperatuur van het water onder een bepaald niveau zakt, waardoor het water opnieuw wordt opgewarmd. Het verschil zit hem in de bron van de elektriciteit die wordt gebruikt om het verwarmingselement te laten werken.

Een E-boiler systeem kan bijvoorbeeld worden aangesloten op zonnepanelen op het dak van een woning. Als de zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan de bewoners nodig hebben, wordt het overschot aan elektriciteit gebruikt om de boiler te verwarmen. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van water vermeden en wordt de ecologische voetafdruk van het huishouden verminderd.

Het E-boiler systeem kan ook worden aangesloten op andere duurzame energiebronnen, zoals windenergie of waterkracht, om op een vergelijkbare manier energiezuinig en milieuvriendelijk warm water te produceren.