CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is een ecodesign houtkachel

Ecodesign-houtkachels zijn ontworpen om te voldoen aan de strengere milieueisen en efficiëntienormen die zijn vastgesteld door de Europese Unie. Deze kachels zijn speciaal ontwikkeld om de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals fijnstof en koolmonoxide, aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd efficiënter te werken.

Enkele kenmerken van ecodesign-houtkachels zijn:

  1. Verbeterde verbrandingstechnologie: Ze maken gebruik van geavanceerde verbrandingstechnieken en betere luchttoevoer om de verbranding te optimaliseren en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.
  2. Hogere efficiëntie: Ecodesign-houtkachels zijn efficiënter in het produceren van warmte uit het verbranden van hout, waardoor er minder brandstof nodig is en er minder emissies vrijkomen.
  3. Striktere emissienormen: Ze voldoen aan strengere Europese normen voor de uitstoot van fijnstof, koolmonoxide en andere schadelijke stoffen, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan oudere kachelmodellen.
  4. Optimalisatie van brandstofgebruik: Deze kachels zijn ontworpen om de verbrandingstemperatuur te regelen, waardoor het brandstofverbruik wordt geoptimaliseerd en er minder roet en vervuilende stoffen vrijkomen.

Ecodesign-houtkachels dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en verminderen de impact op het milieu in vergelijking met oudere, minder efficiënte kachelmodellen. Bij de aanschaf van een nieuwe houtkachel kun je letten op het Ecodesign-label om er zeker van te zijn dat je een milieuvriendelijke en efficiënte kachel kiest.