CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is een gesloten geiser?

Gesloten geiser is een type gasgestookte waterverwarmer die lucht van buiten het gebouw gebruikt voor verbranding en de rookgassen naar buiten afvoert. In tegenstelling tot een open verbrandingssysteem, waarbij lucht voor de verbranding uit de ruimte wordt gehaald en de verbrandingsgassen in dezelfde ruimte worden vrijgegeven, heeft een gesloten geiser een gescheiden luchtinlaat- en rookgasafvoersysteem.

Belangrijke kenmerken van een gesloten geiser zijn:

  1. Externe luchtinlaat: De geiser haalt de lucht die nodig is voor verbranding van buiten het gebouw, vaak via een pijp of buis die direct naar de geiser leidt. Dit minimaliseert het risico op het inademen van vervuilde lucht en verhoogt de veiligheid.
  2. Externe rookgasafvoer: De verbrandingsgassen worden via een apart kanaal naar buiten afgevoerd, waardoor de kans op koolmonoxide (CO) in de binnenruimte wordt geminimaliseerd. Dit is vooral belangrijk voor de veiligheid van de bewoners.
  3. Gesloten systeem: Door de gesloten constructie wordt voorkomen dat verbrandingslucht en rookgassen in contact komen met de lucht in het gebouw, wat een hogere veiligheidsstandaard biedt.

Gesloten geisers worden vaak als veiliger beschouwd dan open verbrandingssystemen, omdat ze minder kans bieden op het lekken van koolmonoxide in de leefruimte. Het is belangrijk om gesloten geisers te laten installeren door een professionele installateur en regelmatig te laten onderhouden om optimale prestaties en veiligheid te waarborgen.

ChatGPT can make