CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is een tunnel gashaard?

De tunnel gashaard, ook wel een doorkijk gashaard genoemd, is een specifiek type gashaard dat is ontworpen om vanuit twee tegenoverliggende ruimtes zichtbaar te zijn. Dit betekent dat je door de haard heen kunt kijken van de ene kant naar de andere. Dit type gashaard wordt vaak gebruikt als een stijlvolle en functionele scheidingswand tussen twee aangrenzende ruimtes, zoals een woonkamer en een eetkamer, of een woonkamer en een keuken.

Kenmerken van een tunnel gashaard kunnen zijn:

  1. Transparant ontwerp: De haard is ontworpen met glazen panelen aan beide zijden, zodat het vuur vanuit beide ruimtes zichtbaar is.
  2. Stijlvolle scheidingswand: Naast de warmte en het comfort die de gashaard biedt, fungeert het als een esthetisch aantrekkelijke scheidingswand tussen de twee ruimtes.
  3. Moderne uitstraling: Tunnel gashaarden hebben vaak een eigentijds ontwerp en worden vaak gebruikt in moderne interieurs.
  4. Flexibele installatieopties: Ze kunnen vaak vrij in de ruimte worden geplaatst of in een muur worden ingebouwd, afhankelijk van de ontwerpeisen van de ruimte.
  5. Verwarmingselement: Naast hun decoratieve functie bieden tunnel gashaarden ook warmte aan beide zijden, waardoor ze een functioneel element toevoegen aan het ontwerp.

Dit type gashaard kan een opvallend kenmerk zijn in een woning en een gevoel van openheid creƫren tussen twee aangrenzende ruimtes. Het is belangrijk om bij de installatie van een tunnel gashaard rekening te houden met alle veiligheidsvoorschriften en bouwvoorschriften, aangezien de installatie vaak iets complexer is dan bij standaard gashaarden.