CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is er nodig voor een inbouw gashaard?

Om een inbouw gashaard te installeren, zijn er verschillende elementen en voorzieningen nodig. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Gasvoorziening: Zorg ervoor dat er een gasleiding beschikbaar is in de buurt van de locatie waar de gashaard zal worden geïnstalleerd. Het is belangrijk dat de gasleiding voldoet aan de veiligheidsnormen en wordt geïnstalleerd door een gekwalificeerde professional.
  2. Ventilatie: Een inbouw gashaard heeft ventilatie nodig om de verbrandingsgassen veilig naar buiten af te voeren. Dit kan worden gedaan via een schoorsteen of een rookgasafvoerkanaal. Zorg ervoor dat de juiste ventilatievoorzieningen aanwezig zijn en voldoen aan de lokale bouwvoorschriften.
  3. Rookkanaal: Als er geen bestaand rookkanaal aanwezig is, moet er een nieuw rookkanaal worden geïnstalleerd om de verbrandingsgassen af te voeren. Dit kan een verticaal kanaal zijn dat door het dak gaat of een horizontaal kanaal dat naar buiten leidt.
  4. Bouwkundige aanpassingen: Afhankelijk van de specifieke situatie kan het zijn dat er bouwkundige aanpassingen nodig zijn om de gashaard in te bouwen. Dit kan onder meer het verwijderen of aanpassen van bestaande structuren omvatten, evenals het maken van een geschikte opening voor de haard.
  5. Veiligheidsmaatregelen: Het is van essentieel belang om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen bij het installeren van een inbouw gashaard. Dit omvat het gebruik van hoogwaardige materialen, het correct aansluiten van de gasleidingen, het installeren van een rook- en koolmonoxidemelder in de buurt van de haard en het volgen van de instructies van de fabrikant.

Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen bij het plannen en installeren van een inbouw gashaard. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van de specifieke vereisten en ervoor zorgen dat de installatie veilig en conform de voorschriften wordt uitgevoerd.