CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is goedkoper een pelletkachel of op gas stoken?

Kosten van verwarmen met een pelletkachel versus verwarmen op gas zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de efficiëntie van het verwarmingssysteem, de prijs van pellets en gas, de isolatie van het huis en het specifieke verbruik van de kachel.

Over het algemeen kunnen pelletkachels op lange termijn kostenefficiënt zijn in vergelijking met verwarmen op gas, vooral als:

  1. Pellets goedkoop zijn: De prijs van pellets kan variëren afhankelijk van regio, vraag en aanbod. Als pellets redelijk geprijsd zijn in vergelijking met gas, kan dit een kosteneffectieve optie zijn.
  2. Efficiëntie van de kachel: Moderne pelletkachels zijn over het algemeen behoorlijk efficiënt. Ze verbranden pellets met een hoog rendement, wat betekent dat er minder brandstof nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.
  3. Goede isolatie van het huis: Een goed geïsoleerd huis houdt warmte beter vast, waardoor het verwarmingssysteem minder hoeft te werken, ongeacht het type brandstof.
  4. Lokale prijzen van gas en elektriciteit: De kosten van gas variëren sterk per regio. Als gas duurder is in jouw omgeving, kan een pelletkachel aantrekkelijker zijn.

Er zijn echter andere factoren om te overwegen, zoals de initiële investeringskosten voor de kachel en de nodige opslagruimte voor pellets. Het is verstandig om een kosten-batenanalyse uit te voeren en advies in te winnen bij experts om te bepalen welke optie het meest kosteneffectief is voor jouw specifieke situatie.