CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat is het rendement van een inbouw gashaard?

Rendement van een inbouw gashaard kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het ontwerp van de haard, de verbrandingstechnologie, isolatie, en de mate van afvoer van warmte naar de ruimte. Over het algemeen heeft een inbouw gashaard een redelijk hoog rendement in vergelijking met oudere open haarden of traditionele houtkachels. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  1. Hoog rendement: Moderne inbouw gashaarden hebben vaak een hoog rendement, vaak tussen 70% en 90%. Dit betekent dat een groot deel van de warmte die wordt gegenereerd door de verbranding van gas, daadwerkelijk wordt overgedragen aan de kamer.
  2. Gesloten verbrandingssysteem: Veel inbouw gashaarden maken gebruik van een gesloten verbrandingssysteem, wat betekent dat ze buitenlucht gebruiken voor verbranding en de rookgassen rechtstreeks naar buiten afvoeren. Dit draagt bij aan een efficiëntere verbranding en voorkomt dat er warmte verloren gaat via de schoorsteen.
  3. Modulerende branders: Sommige moderne gashaarden zijn uitgerust met modulerende branders, die de vlamintensiteit en het warmteafgiftevermogen kunnen aanpassen aan de gewenste temperatuur. Dit helpt om een constante en efficiënte warmteafgifte te handhaven.
  4. Thermische isolatie: Het rendement kan ook worden beïnvloed door de thermische isolatie van de haard zelf. Goed geïsoleerde modellen kunnen meer warmte behouden en overdragen aan de kamer.

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een inbouw gashaard te letten op het rendement en andere specificaties die door de fabrikant worden verstrekt. Deze informatie kan u helpen bij het kiezen van een model dat aan uw verwachtingen voldoet op het gebied van efficiëntie en warmteafgifte.