CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat kan een nadeel zijn van een bio ethanol haard?

Bio-ethanolhaarden zijn populair  vanwege hun milieuvriendelijke karakter en het ontbreken van rook, as en schoorsteen, zijn er enkele potentiële nadelen waar je rekening mee moet houden:

 1. Veiligheid:
  • Bio-ethanol is brandbaar, en hoewel de haarden doorgaans zijn ontworpen met veiligheidskenmerken, is er altijd een risico op brand als de haard niet correct wordt gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant nauwkeurig op te volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen.
 2. Warmte-output:
  • Bio-ethanolhaarden produceren over het algemeen minder warmte dan traditionele houtkachels of gasgestookte haarden. Als je op zoek bent naar een krachtige warmtebron, zou een bio-ethanolhaard mogelijk niet de beste keuze zijn.
 3. Brandstofkosten:
  • Bio-ethanol kan duurder zijn in vergelijking met andere brandstoffen, zoals hout. De kosten van de brandstof kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de beschikbaarheid van bio-ethanol.
 4. Geur:
  • Sommige mensen melden dat bio-ethanolhaarden een lichte geur produceren tijdens het branden. Dit kan als hinderlijk worden ervaren, hoewel het doorgaans minder sterk is dan de geur van brandend hout.
 5. Condensatie:
  • Bio-ethanolhaarden produceren waterdamp tijdens het verbrandingsproces, wat kan leiden tot condensatie op oppervlakken in de ruimte. Dit kan mogelijk leiden tot vochtproblemen als de ruimte niet goed geventileerd is.
 6. Brandstofverbruik:
  • Het brandstofverbruik van een bio-ethanolhaard kan vrij hoog zijn, vooral bij intensief gebruik. Dit kan leiden tot frequente bijvullingen van de brandstoftank.

Het is belangrijk om deze overwegingen te bespreken en af te wegen tegen de voordelen van een bio-ethanolhaard voordat je er een aanschaft. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt en alle veiligheidsrichtlijnen naleeft.