CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat te doen bij koolmonoxide vergiftiging?

Bij vermoedens van koolmonoxidevergiftiging is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen:

  1. Ga naar buiten: Verlaat onmiddellijk het gebouw of de ruimte waarin u vermoedt dat er koolmonoxide aanwezig is. Zet alle deuren en ramen open om de verontreiniging te verminderen.
  2. Bel hulp: Bel onmiddellijk de brandweer en de ambulance. Geef aan dat er vermoedens zijn van koolmonoxidevergiftiging.
  3. Blijf buiten: Blijf buiten totdat de hulpdiensten arriveren. Zij kunnen bepalen of het veilig is om terug naar binnen te gaan.
  4. Zorg voor beademing: Als u of iemand anders symptomen van koolmonoxidevergiftiging vertoont, zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid of bewusteloosheid, is het belangrijk om zo snel mogelijk beademing te krijgen.
  5. Zoek medische hulp: Laat u onmiddellijk door een arts onderzoeken als u symptomen van koolmonoxidevergiftiging vertoont.

Belangrijk: Koolmonoxide is een giftig gas dat niet ruikt, proeft of zichtbaar is. Daarom is het belangrijk om regelmatig uw verwarmingstoestellen, ovens en andere gasbranders te laten nakijken en CO-detectoren in uw huis te installeren.