CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een slechte opstart van een pelletkachel kan verschillende oorzaken hebben. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen die u kunt proberen:

  1. Controleer of er voldoende pellets in de pelletkachel zijn en of deze goed zijn verdeeld. Zorg ervoor dat de pelletvoorraadruimte niet te vol is en dat er geen klonten pellets aanwezig zijn.
  2. Controleer of er voldoende luchttoevoer is. Sommige pelletkachels hebben een luchtinlaat die verstopt kan raken met vuil en stof. Zorg ervoor dat deze schoon is.
  3. Controleer of de ontsteking werkt. Als de ontsteking niet werkt, zal de kachel niet opstarten. Controleer of er voldoende brandstof aanwezig is en of de ontstekingsbougie werkt. Als de bougie niet werkt, moet deze mogelijk worden vervangen.
  4. Controleer de schoorsteen. Een verstopte schoorsteen kan de luchtstroom belemmeren en de kachel beïnvloeden bij het opstarten. Zorg ervoor dat de schoorsteen schoon is.
  5. Controleer de instellingen van de pelletkachel. Als de instellingen niet correct zijn, kan dit invloed hebben op de werking van de kachel. Raadpleeg de handleiding van uw pelletkachel om de juiste instellingen te controleren.
  6. Laat de kachel opstarten en verwarmen op de laagste stand. Als de kachel eenmaal brandt, kunt u de warmte geleidelijk verhogen.

Als geen van deze oplossingen helpt, raadpleeg dan een gekwalificeerde monteur om de kachel te onderzoeken en te repareren.