CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat valt er allemaal onder het installeren van de cv-ketel

Het installeren van een cv-ketel omvat over het algemeen de volgende werkzaamheden:

  1. Plaatsen van de cv-ketel: de installateur bepaalt de beste locatie voor de cv-ketel en plaatst deze op de gewenste plek.
  2. Aansluiten van de cv-ketel: de installateur sluit de cv-ketel aan op de gasleiding, waterleiding, afvoer en elektriciteit.
  3. Installeren van de rookgasafvoer: de installateur installeert een rookgasafvoerkanaal voor het afvoeren van verbrandingsgassen.
  4. Monteren van de thermostaat: de installateur monteert de thermostaat op een geschikte plek in huis en sluit deze aan op de cv-ketel.
  5. Vullen en ontluchten van het systeem: de installateur vult het cv-systeem met water en ontlucht de radiatoren om ervoor te zorgen dat het systeem goed functioneert.
  6. Afstellen en controleren van de cv-ketel: de installateur stelt de cv-ketel af en controleert of deze goed werkt en voldoet aan alle veiligheidseisen.
  7. Instructie geven aan de gebruiker: de installateur geeft de gebruiker instructies over het gebruik van de cv-ketel en de thermostaat.

De specifieke werkzaamheden die nodig zijn voor het installeren van een cv-ketel kunnen variƫren afhankelijk van het merk en model van de cv-ketel en de bestaande situatie in huis. Het is belangrijk om een professionele en erkende installateur in te schakelen voor de installatie van een cv-ketel om ervoor te zorgen dat deze veilig en efficiƫnt functioneert.