CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat zijn de kosten van houtpellets?

De kosten van houtpellets variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de regio, de kwaliteit van de pellets, de leverancier en de hoeveelheid die je koopt. Over het algemeen worden houtpellets verkocht per zak of per ton. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Per zak: In sommige gevallen kun je houtpellets kopen per zak van bijvoorbeeld 15 of 20 kilogram. De kosten per zak variëren, maar ze liggen meestal tussen de €4 en €8, afhankelijk van de kwaliteit en het merk van de pellets.
  2. Per ton: Als je houtpellets in grotere hoeveelheden koopt, kun je vaak een lagere prijs per ton verwachten. De prijzen per ton variëren meestal tussen de €250 en €400, afhankelijk van verschillende factoren.

De kwaliteit van de pellets is belangrijk omdat hoogwaardige pellets doorgaans efficiënter branden en minder as produceren. Er zijn verschillende certificeringen, zoals ENplus en DINplus, die de kwaliteit van houtpellets aangeven.

Het is raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers en rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals leveringskosten. Ook kunnen seizoensinvloeden de prijzen beïnvloeden, waarbij de vraag vaak hoger is in de wintermaanden.