CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wat zijn de stappen die ik moet volgen voor een co-certificaat?

Een co-certificaat, ofwel gezamenlijk certificaat, is een certificaat dat wordt afgegeven door twee of meer certificeringsinstanties. Het doel hiervan is om te garanderen dat het gecertificeerde product of proces voldoet aan de eisen van meerdere normen.

De stappen die u moet volgen om een co-certificaat te verkrijgen, kunnen per certificeringsinstantie verschillen, maar over het algemeen zijn de volgende stappen van toepassing:

  1. Identificeer de normen: Bepaal welke normen van toepassing zijn op uw product of proces. Dit kan afhangen van uw branche, uw markt en uw klanten.
  2. Selecteer certificeringsinstanties: Zoek certificeringsinstanties die de normen kunnen certificeren die u nodig heeft. Kies er minstens twee die beide de gewenste normen kunnen certificeren.
  3. Neem contact op met de certificeringsinstanties: Vraag bij de certificeringsinstanties informatie op over de procedure voor het verkrijgen van een co-certificaat. Bespreek eventuele vragen of zorgen die u heeft over het proces.
  4. Voer de audits uit: Werk samen met de certificeringsinstanties om de audits uit te voeren die nodig zijn om te voldoen aan de normen. Dit kan onder meer het uitvoeren van testen, het inspecteren van producten en processen en het beoordelen van documentatie omvatten.
  5. Corrigeer eventuele non-conformiteiten: Als er tijdens de audit non-conformiteiten worden gevonden, neem dan corrigerende maatregelen om deze te verhelpen.
  6. Verkrijg het co-certificaat: Nadat de audits succesvol zijn afgerond en eventuele non-conformiteiten zijn gecorrigeerd, ontvangt u het co-certificaat van beide certificeringsinstanties.

Het verkrijgen van een co-certificaat kan een complex proces zijn, dus het is belangrijk om samen te werken met betrouwbare certificeringsinstanties en eventuele vragen of zorgen die u heeft te bespreken voordat u begint.