CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als de waterdruk van de cv-ketel te laag is, kan dit problemen veroorzaken, zoals het niet goed opwarmen van de radiatoren en het niet leveren van voldoende warm water. Hier zijn de stappen die je kunt nemen om de waterdruk te verhogen:

  1. Controleer de waterdruk van de cv-ketel: De meeste cv-ketels hebben een manometer die de waterdruk meet. Als de druk lager is dan 1,5 bar, dan is de waterdruk te laag.
  2. Zoek de vulkraan: De vulkraan is meestal te vinden onder de cv-ketel en heeft een blauwe knop. Dit is de kraan waarmee je water kunt toevoegen aan de cv-ketel.
  3. Schakel de cv-ketel uit: Voordat je begint met het bijvullen van de cv-ketel, moet je de cv-ketel uitschakelen en laten afkoelen.
  4. Vul de cv-ketel bij: Open de vulkraan door de blauwe knop te draaien en vul de cv-ketel bij tot de juiste waterdruk is bereikt. Dit wordt meestal aangegeven op de manometer of in de handleiding van de cv-ketel.
  5. Sluit de vulkraan en ontlucht de radiatoren: Draai de blauwe knop van de vulkraan dicht en zet de cv-ketel weer aan. Controleer of de waterdruk op de juiste waarde blijft. Ontlucht vervolgens de radiatoren om ervoor te zorgen dat er geen lucht in het systeem zit, wat de waterdruk kan verlagen.

Als je deze stappen hebt gevolgd en de waterdruk van de cv-ketel blijft te laag, dan is het mogelijk dat er een lekkage in het systeem is. In dat geval is het verstandig om een loodgieter te raadplegen om het probleem te verhelpen.