CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Welke cv-ketel is het zuinigst?

Er zijn verschillende cv-ketels op de markt die als zuinig worden beschouwd en die kunnen variëren afhankelijk van het merk, model en type. Hier zijn enkele van de meest energiezuinige cv-ketels op dit moment:

  1. Intergas Xtreme 36: Deze cv-ketel heeft een A-label pomp en een hoog rendement van 107,2% en is daarmee een van de meest energiezuinige cv-ketels op de markt.
  2. Remeha Tzerra Ace 39C: Deze cv-ketel heeft een hoog rendement van 109% en heeft een compact design, waardoor hij goed past in kleine ruimtes.
  3. Vaillant ecoTEC plus 434: Deze cv-ketel heeft een A-label pomp en een rendement van 109%, waardoor hij bijzonder zuinig is.
  4. Nefit Trendline II HRC 30: Deze cv-ketel heeft een rendement van 107,5% en is geschikt voor een groot aantal verschillende huizen en systemen.

Het is belangrijk op te merken dat de energiezuinigheid van een cv-ketel niet alleen afhankelijk is van de ketel zelf, maar ook van de manier waarop deze wordt geïnstalleerd en gebruikt. Regelmatig onderhoud en optimale instellingen kunnen de energiezuinigheid van de ketel verder verbeteren. Het is daarom belangrijk om een professionele installateur te raadplegen om te zorgen dat de cv-ketel goed is geïnstalleerd en onderhouden.