CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Welke cv ketel merken zijn geschikt voor vloerverwarming?

Er zijn verschillende cv-ketelmerken die geschikt zijn voor vloerverwarming, waarbij sommige merken specifieke modellen hebben die goed passen bij dit type verwarmingssysteem. Enkele bekende en veelgebruikte merken die vaak worden aanbevolen voor vloerverwarming zijn onder andere:

  1. Remeha: Remeha biedt modulerende cv-ketels die geschikt zijn voor lagetemperatuurverwarming, waaronder vloerverwarming. Modellen zoals de Remeha Calenta, Tzerra en Avanta worden vaak aanbevolen vanwege hun efficiëntie en modulerende vermogen.
  2. Vaillant: Vaillant heeft ook een breed scala aan ketels die geschikt zijn voor vloerverwarming, waaronder modulerende HR-ketels zoals de ecoTEC plus-serie. Deze ketels zijn ontworpen om te werken met lage watertemperaturen, wat ideaal is voor vloerverwarmingssystemen.
  3. Intergas: Intergas biedt ketels met dubbele HR-technologie die efficiëntie combineren met betrouwbaarheid. Modellen zoals de Intergas Kombi Kompakt en HRE zijn geschikt voor vloerverwarming en bieden modulatie om aan te passen aan de warmtevraag.
  4. Nefit: Nefit ketels, zoals de Nefit TrendLine en Nefit ProLine, zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Ze bieden energiezuinige oplossingen en zijn modulerend, waardoor ze goed passen bij lagetemperatuurverwarmingssystemen.
  5. ATAG: ATAG ketels, zoals de ATAG i-serie, staan bekend om hun hoog rendement en geschiktheid voor vloerverwarmingssystemen. Ze zijn modulerend en bieden geavanceerde regelmogelijkheden.

Het is belangrijk om op te merken dat het niet alleen om het merk gaat, maar ook om het specifieke model en de mogelijkheden van de ketel. De keuze voor een geschikte cv-ketel hangt af van verschillende factoren, waaronder de warmtebehoefte van je huis, de beschikbare ruimte, de compatibiliteit met regelsystemen en je specifieke verwachtingen ten aanzien van efficiëntie en comfort. Het raadplegen van een ervaren installateur is essentieel om de beste keuze te maken voor jouw situatie.