CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Welke cv ketel past bij een vloerverwarming?

Bij het kiezen van een cv-ketel voor vloerverwarming zijn er een paar belangrijke aspecten om in overweging te nemen:

  1. Type cv-ketel: Voor vloerverwarming is een ketel nodig die lagere watertemperaturen kan produceren dan ketels die zijn ontworpen voor radiatoren. Een ketel met een lage temperatuur is efficiënter voor vloerverwarmingssystemen. Hoogrendementsketels (HR-ketels) zijn vaak geschikt vanwege hun vermogen om lagere watertemperaturen te leveren.
  2. Modulerende ketel: Een modulerende cv-ketel past zijn vermogen aan op basis van de warmtevraag. Dit is gunstig voor vloerverwarming, omdat het systeem meestal constant werkt op lagere temperaturen. Zo’n ketel kan de warmteproductie nauwkeuriger regelen, wat de efficiëntie van het systeem verbetert.
  3. Capaciteit van de ketel: Zorg ervoor dat de capaciteit van de cv-ketel voldoende is om de warmtebehoefte van de vloerverwarming te dekken. Een professional kan een warmteverliesberekening uitvoeren om de juiste capaciteit van de ketel te bepalen op basis van de grootte van de ruimte en de warmtevraag.
  4. Mogelijkheid tot aansluiting op regelsystemen: Sommige moderne cv-ketels zijn compatibel met geavanceerde regelsystemen voor vloerverwarming, waardoor je de temperatuur per ruimte kunt regelen of gebruik kunt maken van zoneregeling.
  5. Compatibiliteit met duurzame oplossingen: Als je ook overweegt om duurzame energiebronnen te integreren, zoals zonnepanelen of warmtepompen, kies dan voor een cv-ketel die compatibel is met deze systemen om het energieverbruik verder te verminderen.

Bij de keuze van een cv-ketel voor vloerverwarming is het altijd verstandig om advies in te winnen bij een professionele installateur. Zij kunnen op basis van jouw specifieke situatie en behoeften de meest geschikte ketel aanbevelen en installeren.