CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Welke installateur of loodgieter is gecertificeerd?

In verschillende landen zijn er organisaties die certificeringen verstrekken aan installateurs en loodgieters om hun bekwaamheid en naleving van veiligheidsnormen te waarborgen. Het kan per regio verschillen welke certificeringen vereist zijn of als er erkende organisaties zijn.

In Nederland bijvoorbeeld zijn er certificeringen zoals:

  • Sterkin: Deze organisatie certificeert installateurs in de elektro- en installatietechniek. Installateurs kunnen bij Sterkin worden geregistreerd als zij voldoen aan bepaalde eisen en normen.
  • SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven): Dit is een erkenningsregeling voor installateurs. Het SEI-register laat zien welke installateurs gecertificeerd zijn volgens bepaalde kwaliteitsnormen.
  • Energie Service Specialist: Installateurs kunnen ook worden gecertificeerd als ‘Energie Service Specialist’ als ze aan bepaalde eisen voldoen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaamheid.

Het is altijd verstandig om te controleren of een installateur de benodigde certificeringen heeft en voldoet aan lokale voorschriften en kwaliteitsnormen. Dit kan vaak worden gedaan door te informeren bij de installateur zelf of door te kijken naar erkende registers en certificeringsorganisaties in jouw land of regio.

Ook op de website van www.co-vrij.com kun je zien welke bedrijven co gecertificeerd zijn.