CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Welke klachten geeft koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een giftig gas dat kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van koolmonoxidevergiftiging:

  1. Hoofdpijn: Dit is een van de eerste symptomen van koolmonoxidevergiftiging en wordt meestal beschreven als een constante, sufheid veroorzakende hoofdpijn.
  2. Misselijkheid en braken: Veel mensen die aan koolmonoxidevergiftiging lijden, klagen over misselijkheid en braken.
  3. Duizeligheid en flauwvallen: Koolmonoxide kan bloedarmoede veroorzaken en de bloedtoevoer naar de hersenen belemmeren, wat leidt tot duizeligheid en flauwvallen.
  4. Vermoeidheid en verwarring: Koolmonoxide kan vermoeidheid en verwarring veroorzaken, wat mensen kan beletten om helder te denken en te reageren.
  5. Hartklachten: Koolmonoxide kan de bloedstroom belemmeren en het hart aantasten, wat kan leiden tot hartklachten, zoals pijn op de borst, snelle hartslag en hartritmestoornissen.
  6. Ademhalingsproblemen: Koolmonoxide kan de ademhaling belemmeren en ademhalingsproblemen veroorzaken, zoals benauwdheid en kortademigheid.

Als u vermoedt dat u of iemand anders aan koolmonoxidevergiftiging lijdt, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen.