CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Welke soorten bio ethanol haarden en kachels zijn er?

Er zijn verschillende soorten bio-ethanolhaarden en -kachels, variërend in ontwerp, grootte en toepassing. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten:

 1. Vrijstaande bio-ethanolhaarden:
  • Deze haarden zijn ontworpen als op zichzelf staande eenheden en vereisen geen inbouw. Ze kunnen worden geplaatst in de ruimte waar je extra warmte en sfeer wilt toevoegen.
 2. Wandgemonteerde bio-ethanolhaarden:
  • Deze haarden worden aan de muur bevestigd en nemen weinig ruimte in beslag. Ze kunnen dienen als decoratief element en zijn ideaal voor ruimtes met beperkte vloeroppervlakte.
 3. Inbouw bio-ethanolhaarden:
  • Deze haarden worden geïntegreerd in de muur, het plafond of een meubelstuk. Ze bieden een naadloze uitstraling en kunnen worden aangepast aan de stijl van de ruimte.
 4. Tafelblad bio-ethanolhaarden:
  • Compacte haarden die op een tafel, kast of ander oppervlak worden geplaatst. Ze zijn draagbaar en bieden een gezellige sfeer zonder de noodzaak van een vaste installatie.
 5. Buitenhaarden:
  • Speciaal ontworpen bio-ethanolhaarden voor gebruik buitenshuis. Deze kunnen variëren van vrijstaande modellen tot tafelbladhaarden en worden vaak gebruikt op terrassen, balkons of in tuinen.
 6. Hangende bio-ethanolhaarden:
  • Deze haarden hangen aan het plafond en creëren een eigentijdse uitstraling. Ze zijn geschikt voor kamers met hogere plafonds en voegen een opvallend element toe aan de ruimte.
 7. Branders voor bestaande open haarden:
  • Bio-ethanol branders die zijn ontworpen om te worden ingebracht in bestaande open haardstructuren. Ze bieden een alternatief voor traditionele open haarden zonder de noodzaak van rookkanalen.
 8. Designbio-ethanolhaarden:
  • Bio-ethanolhaarden met opvallende ontwerpen en moderne esthetiek. Deze zijn vaak bedoeld als decoratieve elementen en kunnen een statement maken in het interieur.

Het is belangrijk om bij de keuze van een bio-ethanolhaard rekening te houden met de beschikbare ruimte, het beoogde gebruik en de veiligheidsvoorschriften. Elk type haard heeft zijn eigen installatievereisten en designkenmerken. Voordat je een bio-ethanolhaard kiest, is het raadzaam de specificaties van het product te lezen en eventueel advies in te winnen bij een professional om ervoor te zorgen dat de gekozen haard geschikt is voor jouw specifieke situatie.