CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Er zijn verschillende soorten geisers, elk met hun eigen werking en kenmerken. Hieronder noem ik de meest voorkomende types:

  1. Open geiser: Dit is de oudste en meest eenvoudige vorm van geiser. Een open geiser verwarmt het water via een brander die direct onder de waterbak is geplaatst. De verbrandingsgassen worden hierbij rechtstreeks naar buiten afgevoerd.
  2. Gesloten geiser: Dit is een modernere variant van de open geiser. Hierbij wordt de verbrandingslucht van buiten aangevoerd en de rookgassen afgevoerd via een afvoerpijp. Dit type geiser is energiezuiniger en veiliger dan de open geiser, omdat er minder kans is op koolmonoxidevergiftiging.
  3. Hoogrendementsgeiser: Dit type geiser heeft een extra warmtewisselaar die de warmte van de rookgassen gebruikt om het water nog efficiƫnter te verwarmen. Hierdoor is de hoogrendementsgeiser nog energiezuiniger dan de gesloten geiser.
  4. Doorstroomgeiser: Bij een doorstroomgeiser wordt het water direct verwarmd op het moment dat het door de geiser stroomt. Hierbij wordt alleen warm water geproduceerd op het moment dat het nodig is, waardoor er geen voorraadvat nodig is. Dit type geiser is vooral geschikt voor kleinere huishoudens met een lage warmwaterbehoefte.
  5. Elektrische geiser: Bij een elektrische geiser wordt het water verwarmd door middel van elektriciteit. Dit type geiser is vooral geschikt voor huishoudens die geen gasaansluiting hebben.

Het is belangrijk om bij de keuze voor een geiser te letten op het vermogen, het rendement en het energielabel. Daarnaast is het raadzaam om de geiser regelmatig te laten onderhouden en controleren op veiligheid.