CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Wie doet het jaarlijks onderhoud aan de boiler?

Het  onderhoud aan een boiler kan worden uitgevoerd door verschillende partijen, afhankelijk van de specifieke situatie en voorkeuren:

  1. Installatie- en onderhoudsbedrijven: Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in verwarmings- en sanitairsystemen bieden onderhoudsdiensten aan voor boilers. Ze hebben vaak gekwalificeerde monteurs in dienst die het onderhoud kunnen uitvoeren en eventuele problemen kunnen verhelpen.
  2. Fabrikantsservice: Sommige fabrikanten bieden servicecontracten aan waarbij ze het jaarlijkse onderhoud van de boiler verzorgen. Dit kan vaak worden geregeld via de klantenservice van de fabrikant.
  3. Gekwalificeerde loodgieters: Onafhankelijke loodgieters met ervaring in het werken met boilers kunnen ook het jaarlijkse onderhoud uitvoeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de loodgieter gekwalificeerd is en ervaring heeft met het specifieke type boiler dat onderhouden moet worden.

Ongeacht wie het onderhoud uitvoert, is het belangrijk om te controleren of ze gekwalificeerd zijn en ervaring hebben met het type boiler dat onderhouden moet worden. Regelmatig onderhoud door een professionele en gekwalificeerde persoon kan de efficiëntie en levensduur van de boiler verbeteren, evenals mogelijke veiligheidsrisico’s verminderen.